Saturday, June 18, 2016

Tentang Aku Part 17 : Cinta Jahilliah

Budaya couple dikalangan orang jahil agama dah lama bertapak
since dari tahun 9o an sampai la sekrang
tapi makin hari makin menular cinta jahillyah ni

kenapa aku cakap ni cinta jahilliyah?

***************************************************

yang seluar jeans koyak couple dengan rambut perang
yang pakai spek acah acah muka jambu mcm artist korea couple dengan minah tudung singkat nampak buah
yang pakai seluar pendek couple dengan yang xbertudung
yang ni dah lama dah....
since aku belum lahir lagi cinta jahiliyyah ni dah wujud kan

tapi cinta jahiliiyah abad millenium ni dah lain
makin menular dikalangan alim ustaz uztazah ni
kenapa ya aku cakap cm tu

yang bakal ustazah couple dgn bakal ustazah
yang pakai kopiah couple dgn yg pakai tudung labuh
yang pakai serban couple dgn yang pakai purdah

konsep cinta jahiliyah tu sama je...cume beza sb ad term islamic ja
sebab nya....kalo dok message ka call ka..
inti pati perbualan more to nasihat, huraian hadith dan seangkatan denganya

nampak x tipu daya iblis dalam membinasa ank cucu cicik nabi Adam

Bro...xwajib pun ko nak berdakwah dengan kaum hawa yang bukan mahram
seblum nak dakwah pd golongan tersebut
pi dakwah kat adik kakak perempuan kau, ibu kau,isteri kau..darah daging sdri
bro..jaga ikhtilat dalam berdakwah
silap langkah, iblis tunggu point je nk binasakan iman kau

sebab tu
banyak je kes orang warak..rajin solat ..ad ilmu agama tp mengandung ank luar nikah..sebab? kengkonon acah nak couple cara islamic dgn niat nak ubah si hawa kembali ke pangkal jalan

bro..soal yang melibatkan peribadi, melibatkan hati
perlu hati hati 
sebab itu islam mengharam couple
walaupun niat nak berdakwah
nak bimbing pasangan
couple tu bukan caranya
tapi nikahi dia!!

********************************************************

cinta jahiliyyah
banyak dah buat kaum hawa hilang pedoman
sebab ap?

lebih meratapi kehilangan cinta pkwe nya
smpai xde rasa kecewa pun bila hilangnya cinta dia pd Allah Taala

bila clash je... "saya dah xde sesiapa dah selain awak "

"oit cik kak..tak cukup ke Allah bagi kau hidup?
ke Allah memang dah xde langsung dalam hati kau?
kembalilah pada Allah
Allah Sentiasa Ada
kenapa perlu claim kau dh xde sesiapa
fikir dengan mata hati
selama ni siapa bg kau bernafas
selama ni siapa bagi kau rezeki
selama ni siapa yg bagi kau kebahagiaan?
then for what u say dat...u have nobody except ur boyfriend?"

jangan jadi bodoh. boyfriend kau tu xjamin pun leh bawak ko masuk syurga.
tapi Cinta Allah itu Cinta yg Paling Suci
dan Janji Allah tu pasti

bila berpisah dengan kekasih hati
kenapa mesti nak bunuh diri

"oit cik kak...kau xfikir ke betapa payahnya mak kau ngandungkan kau kehulu ke hilir bawak kau dalam perut smpai sakit pinggang..sakit betis bengkak kaki...
nak tahan conctraction yg sakitnya tuhan sahaja yang tahu...smpai terkencng terberak..lepas tu kuar kau..dah xcukup tido berjaga malam layan karenah kau..
senang senang je kau nk end up hidup kau dgn bunuh diri..betapa selfish nya kau!!..kau bukan zalim terhadap diri kau sendiri...tapi kau zalim dengan ibu yang melahirkan kau...jap nak tanya
bunuh diri tu boleh jamin kau masuk syurga terus kah?
neraka tempat nye woii..

jangan jadi bodoh. kerana cinta jahillyah manusia jadi bodoh
  
kekasih kau sedap sedap menikmati kegembiraan kau pulak yg seksa diri..humban diri ke neraka tu buat apa
patut kau bersyukur berpisah dgn kekasih hati kau

sebab ap perlu syukur pulak?

sebab Allah dah save kau dari noda..dari dosa
couple tu cinta jahillyah
baik jauhkan...faham x?

lupakan dia? aku xkuat beb..


Tahajjud lah.. sebab tahajjud tu ubat kuat kau
dan Allah xkan uji hamba dia diluar kemampuan hambanya
Allah uji perpisahan ini sebab dia tahu kau kuat
jadi dia uji..uji sebab sayang...sebab nk selamatkn diri kau dari dosa


kau boleh cakap..sebab kau xrasa apa yang aku rasa..apa yang aku lalui

yes..memang ak xrasa buT
sesungguhnya Allah lebih mengetahui ap yang berlaku
Allah lebih memahami apa yang kau rasa
balik lah pada dia
sesungguhnya Allah maha pengampun, Maha penyayang lagi Maha pengasih

kejar cinta Allah
Allah akan bagi yang terbaik utk kau
ingat!!
Janji Allah Pasti


******************************************************
Cinta  jahillyah..senjata iblis paling halus dlm binasakan anak cucu cicik nabi adam

Nampakkan betapa liciknya permainan iblis

makanya..jangan terpedaya ya.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...