Monday, February 29, 2016

Tentang Aku Part 12 : Happy Birthday To me

29 February 2016..
Alhamdulillah...masih lagi diberi peluang untuk bernafas dan ruang untuk menikmati keindahan hidup di dunia..pejam celik dh genap umur wada 28 tahun
rasa macam cepat je masa berlalu kan...

orang tanya wada..kenapa born date xsama mcm dalam IC
sebenarnya..wada pun baru je tahu born date wada yg betul adalah 29 feb 1988..
itu pun mak wada bgtau bila usia wada meningkat dewasa
wada tanya emak...kenapa letak dlm sijil kelahiran 1hb march 1988.
kenapa xletak je 29hb februari 1988

jawab mak " kesilapan doctor..salah tulis tarikh...bila mak tegur, doc cakap..kesian kt anak 4 tahun sekali jumpa tarikh lahir..lgipun..beza beberapa minit je waktu kelahiran wada untuk ke pukul 12mlm 1/3/1988.."

jadi selama ni 1 hb mac bukan tarikh lahir wada lah..its fake born date!!

sedih la juga bila dapat tahu kan...tp yelaa nak buat mcm mana..perkara dh pun berlalu..wada pun dah umur 28 tahun...cuma rasa xbest la bila tahu hal yang sebenar..

makanyaaa..tahun ni bru jumpa balik tarikh kelahiran wada
seperti tahun tahun sebelum ni
tiada apa apa yang istimewa pun utk wada sambut hari ulang tahun kelahiran
masih menyambut keseorangan..

cuma tahun ni lain sikit
pepagi sampai opis..my beautiful opismate, aini give me a delicious cup cake..yummy yummy
sedap sangat sangat...hmm aini dah boleh buka kedai bakery ni..kek dia buat seume sedap..hihi

bagi wada..tiada istilah birthday girl..tiada apa yang beza pun antara hari ini dan hari hari yang lain
sebab its just a born date..nothing special.
mungkin sebab dh biasa sambut sorang sorang...
jadi tiada beza pun dgn hari hari lain

sedih?..ntah..xrasa pape pun..sebab dah biasa xcelebrate birthday sendiri
cuma bila tiba hari ulang tahun kelahiran
ianya mengingatkan wada...bahawa saat kematian itu semakin hampir
cukup kah amal soleh untuk bekalan di alam barzakh..
terampunkan dosa dosa lalu..
adakah taubat wada diterima oleh Allah swt..
wallahualam


akhir kata....selamat ulang tahun kelahiran ku yg ke 28..
xkisahlah lahir 29 hb ke 1 hb..its just a date
nothing special..

teruskan hidup..
berjalanlah selagi kaki ini mampu melangkah...


***********************************************************************





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...