Friday, February 19, 2016

Tentang Aku Part 11 : Quality Time With Gegadis CSB

alkisahnya bermula dengan sesuatu perkara diluar jangkaan wada ..xpernah terfikir perkara ini akan terjadi..sedih.marah. malu. bercampur baur.
ikutkan rasa marah dan rasukan setan nk je wada baling kerusi tapi no point pun bergaduh dengan orang yg mental ni kan..so abaikan je la. rugi masa ja melayan perkara bodoh cm tu..so utk hilangkan semua perasaan tu.. opismate wada tetiba plan nk pi picnic...adeh, esok nak picnic petg ni baru kepochi nk plan itu ini..hmmm idea yg menarik...dah lama gila xmandi sungai
so pot pet pot pet itu ini..maka semua gegadis gojes CSB pulang dengan anganan dikepala..nak buat perapan BBQ esok pagi

nak di jadikan cerita..bila plan last minit..of course laa ad je yg xkena..pi pasaraya..ikan semua dah habis..yang tinggal ayam je..alaaa.. xdpt la nk bakar ikan, sotong sumee...sedih gila...xpalaa..janji ayam ada kan..

balik umah terkocoh kocoh buat bahan perapan...sediakan barang barang keperluan tuk picnic esok..mlm ni tido xlena..xsabar nak tunggu esok pagi....waahhhh bestnyee!!

pagi menjelma tiba..pukul 7 sharp terus shoot pi pickup kak maria kt kajang...dari jauh wada gelak..nmpak sangat muka bangun tido nyaaa...7.45 gerak pi ampang.. jemput kak maz dan anak anak dia...

kul 8 lbih jugak la dari umah kak maz kami gerak pi ulu yam...nak pulak wada memang dh kenal dengan anak anak kak maz
maka ku layan je la kepala gila...konon konon drift laaa..padahal bawak 80km/j jer :p

kitorang park kt taman negeri selangor..sini mmg sesuai la utk golongan yang berkeluarga berekreasi di sini..air sungai xla dalam..xbanyak batu..sesuai la kalau yang bawak anak kecik..kitorg pilih port sini memandangkan anak aini dgn kak maz masih lg kecik..mujur kitorg smpai awal pagi..alhamdulillah..ad port strategik utk kitorg ber BBQ..

selesai angkat semua barang...bermula lah sesi menghidupkan api..
berpeluh peluh juga..api xmau hdup..sb tanah basah..damn..bila nk boleh berBBQ ni...dh macam macam cara kami buat utk hidupkan api..last no choice, wada berkeliaran di sekitar tmpt picnic..demi mencari secebis getah yg boleh hdup kan api...
oh getah..di manakah kau getah..
alhamdulillah ad rezeki utk kami...
ada sebuah keluarga kasi kitorg getah..boleh la buat hdupkan api..yeayyy!! boleh juga ber BBQ akhirnya..
hmmm wada malas nk tulis panjang panjang..biarlah gambar yg berbiacara..betapa heppynya kitorang berpicnic..hihi..peace!! ^^, V

dengan kakak kesayangan yg xjemu memanjakan wada.. kak maria..berjangkit selfie dgn dia lah..haha

process membuat air asam utk dimakan dgn ikan dan ayam bakar..amacam.. ada gaya chef amatur x ?! :p


Kak maz dan handphone nya..berpisah tiada :p

husband aini dan shahnim xputus asa nyalakan arang..kite tengok lame mana la api tu nak menyala ye..hihi :p

amboi afrina..bukan main suka nooo dapat main ayaq..xsejuk kaa

ni lah port kitorg...dekat dgn sungai..ad gazebo,dekat dgn bilik salin baju..mmg strategik port ni

puteri berendam ke badak berendam?..hahahaha..gurau deh

dua dua cover ayu gittew...

shahnim dan aini...kepit aje aini ni ni..hahaha

ni bakar ayam ke selfie je lebih ni...hahaha

geng senget menyenget..hahaha


kami lah gegadis gojes CSB..jgn jeles k..haha

Mandi Time

qu puteh qu puteh baru lah puteh

mek afriana first time mandi sungai...keterujaan yg obvious bila dpt main air..smpai xmau naik darat langsung..haha

pasangan pengantin baru yg sweet giler....idup ke api tu..haha

cam xde bara je...boleh masak ke ayam tu :p

meh kita test..ayam ni masak x lagi..kui kui kui

wada, kak maria dan kak maz

kak maz dan maria

yezzaaaa..akhirnya rafiq reza dan shahnim..berjaya BerBBQ ayam bersama sama..so sweet..smgt betui rafiq reza dok kipas bara api..haha

syioknya depa dapat mandi sungai...smpai mami ajak naik makn pun xmau

untunglaaa dapat main air

budak comel!! geram!

ayam dan cencaru bakar...ngeeee...dapnye

whole leg chicken BBQ

nak jugak posing smbil berBBQ..hik hik hik

selfie jap sementara tunggu makanan masak ;P





and the last..ala aini nmpak skerat je..hahaha

sebenarnye byk lg gmbar..tp wada pilih random je upload masuk entry ni

papepun wada nk ucapkan tengkiu bebyk kt gojes ladies sb sentiasa ad gn wada xkira wada happy atau sedih..thanx sb korang selalu support wada..always bg semngat kt wada utk teruskn career di CSB..

adatlah..bila kita sedang menuju ke puncak jaya
pasti ad anasir anasir jahat yang cuba menjatuhkan kita
fitnah, tuduhan yang membabi buta, semua tu punca kejatuhan seseorang tp setelah jatuh bangkit lah kembali. terus mengorak langkah walau wajah dicalit malu.
orang yang dipihak benar pasti Allah melindungi kita.
xperlu takut.
biarkan dia dengan kerakusan fitnah dan mainan emosi beliau. abaikan kebodohan beliau. kelak, pasti beliau malu dgn sdiri. xpayah layan.buang masa.
jadi teruskan langkah. majulah ke depan

terima kasih gojes..so next trip??
PD? Hot spring sg kelah? janda Baik?

will update soon....



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...