Friday, February 1, 2013

How BusY am i..erkkk T__T

sejak menjadi seorang bekerjaya ni...hidup dah xhappening cam dulu, xbebas nk bercuti ke sana sini...
masa kecik2 dulu selalu berangan nak cepat besar n ley kerja...sebab masa tu pikir bila dah bekerjaya ni
ada wet sendri..ley beli macam2..ley pi jalan sana sni...tp bila dah bekerjaya ni...puiii! indah rupa dari khabar..hohoho...penat wooo byk keje nk kena wat...smpai xde life sendri...ari2 terpksa wat ot (erkk...bru seminggu dua ni je kena wat ot..:P) tp kadang2 aku cow je balik awal...xlarat kot nak stay back kt opis...
nk jugak manjakn body atas tilam yg empuk kn..(erkk..aku mmg kuat tido, k bhai!)...

masa mula masuk keje ( sekitar bulan october 2012 sampai ler buln 11..) banyak dok lepak je...hari-hari merungut dlm ati...kelulusan degree in quantity surveying tp hari -hari keje tulis surat jer...dah macam kerani lak...sekali bila dah melangkau masuk bulan ketiga..haaaa hamikkk kau wadak....bertambun2 keje bos bagi...dari wat taking off, claim,surat -menyurat, submission material, and wat progress report...sekrng dah plak tmbah beban keje....kena wat Bill of quantities...erkkk paling menyampah nak wat description..sb aku paling mals nk tengok drawing then nak kne pkir ayat macam mana nk kena wat...salah wat ayat mampos!! rugi2..huhuhu..tu satu hal...nak di jadikan cter partner ak yg sama-sama jg projek ni resign la plak....lagu tambah la beban keje aku...smpai aku pening da nak wat yg mana satu...sedih kot...wooot...wooot..( oh sangt hodoh ko nanes macam tu...muka dah macam beruk makyeh....haha)

 ni la bill of quantities yg aku kena wat...bru smpai takat ni..bos dah byk kali dah kuar masuk bilik tanya sudah buat smpai mana...aiyaaa bosss wa bukan robot ma nak kasi wat keja cepat....yg anak boss ni pun satu dah tau aku sibuk nk wat tender mentakab ni die lak sibuk2 nak suh aku takeover keje partner ak yg dh resign tuh...adoiyaiiiii...yg wat wa rasa semput sekali next week ada audit iso project government...kelam kabut aku siapkan apa requirement yg die nak...adoiyaiiii...xsuka wat keja kelam kabut macam ni...huhu
ohhh sangat sedey....wooot ...wooot..

 tengok menda alah ni dah wat aku pening...yela time belajar dulu suka lg berangan..Pak Ya ajar kt depan aku kt belakang main game...woha!!sekali kena takeover koje orang aku blurrr...hahaha.. padan muka aku kn...huhu

** nasib baik bos xsuruh aku revise balik CPM ni..huhu

teruk kan meja aku...bersepah2 dengan kertas...alangkah indahnye kalo ada orang yg nk tolong aku wat keje ni sume...dapat pahala tau...hehehe tp gaji tarak la pasai gaji aku pun ciput je...ni kan nk mengaji orang...memg xdapat lah..haha...


tgah2 dok hapdate blog ni..sekali boss kuar dr bilik....

"itu BQ aaa...sudah sampai mana...ada apa2 perubahan?"

............erkkk..takat ni lum ad bos....

padahal hakikat sebenarnya keje aku xberganjak pun dr td...woha!!!
bukan malas ok...td aku mengfailing sume2 catalogue yg mungkin diguna pakai tuk submission tender

apa korang ingt jurutera ukur bahan macam aku ni just ngadap BQ n drawing je ka??
keje2 am kerani pun aku kena wat tau...huhuhu

now baru aku paham kenapa kak yong ak cakap
"cuba jadi seorang pekerja yg ley wat multitasking...if u can...u re the most excellent workers...

ecececehhh.. aku bukan puji ak ni excellent worker..hehe..but i'm try to be a good worker as well as a good surveyor..hoho..but dont miss judge..i'm not kaki bodek ea...hihihi

ok la xley nak bebel lelama kt cni...kang boss kuar tanya progress keje mati aku nak excuse ap lg...kuikuikui...

k bhai...moh wat koje yg menimbun2 ni...

hohoho..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...