Tuesday, December 11, 2012

Akhirnya...lepas jugak kempunan..:)

xtau la kenapa sejak dua menjak ni mulut asyik nak makn steamboat
last aku mam steamboat masa ari last kt UIAM..tu pun steamboat buatan sendiri...

semalam aku balik keje...smpai2 umah sekor pun xde kt umah...mana sume orang dlm umah ni pergi
curious aku seketika...dlm dok tertanya tanya tuh aku pun cepat2 la solat...
asal punye plan aku nak qadak aku punye tido yg terganggu last nite..nantok giler dah ni...
sekali dengar pintu umah terbukak...sah la tu kakak aku dh balik...so aku wat xtau je la...smbong tido lg bgus...bru je mata ni nak lena, kepala kak aku menjenguh masuk dlm bilik
"oit makcik! nak ikut x? kami nak pi berjln"
aisey men....kaco je orang nak tido
"xnk ikut xpe....rugi oooooo"

huh saje je kn nk bg aku ikut...so dgn kemalasn aku bangun siap2 pakai bju
"oit xmandi ke"jerit kak ak
"alah bukan orang tahu pun adik mandi ke x"...haha kureng asam aku punye jawapan...

so kitorang pun bergerak ler ke destinasi yg dituju iaitu LUMUT...
haishhh xde keje ke kak aku ni...ikut je ler...
smpai2 je kitorang singgah kedai angah ak..sembang punye sembang dh nk pkul 10...perot ni dah berkeroncong...mata aku plak dah mule layu.....nantok seyh...
tiba-tiba

"jom pi shabu shabu makn steambot"
hah!! steamboat???
nak2!!...melompat2 aku...siyes wei aku mmg dh lama giler nk mkn steamboat
pucuk dicita ulam mendatang..perghhh

tp yg xbest aku kne belanja.Damn terkena aku..huk3...xpala bukn selalu nk kumpul ng adik beradik mcm ni...
lapo punye pasal...bertambun2 kitorang makan...puas giler dpt mam seafood steamboat...tp yg xbest nye...kuah die xbape sedap la plak..huhuu
xpa la janji ley la dpt ilang kempunan aku nak mum steamboat..huhu

pas ni kalau ad peluang...nak pi mam lg steambot....

paling hepy...seol garden steamboat dh buka branch die kt ipoh....wahhh pas ni ley la mam steambot hari2
hahah**bajet kaya je...

alhamdulillah...ilang jugak kempunan ak nk mkn steamboat..heheh

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...